Talentontwikkeling in de praktijk: jezelf blijven uitdagen

Na negen jaar met veel plezier als gezinsmanager te hebben gewerkt, was Vivian Boons toe aan een nieuwe uitdaging. Nu is ze adviseur en neemt ze haar praktijkervaring mee naar een beleidsmatiger werkveld. Vivian over haar drijfveren en krachten, de overeenkomsten tussen een gezinsmanager en adviseur, en werk maken van je ambities.

Vivian: “Werken als gezinsmanager heb ik altijd leuk gevonden. Ik help kinderen en ook hun ouders. Ik denk dat ik hen begrijp. Het is meestal niet dat ouders niet willen, maar ze weten niet hoé en voelen zich daardoor machteloos. Je kunt het gesprek daarover prima aangaan als je naast mensen gaat staan, oprecht geïnteresseerd bent, dingen durft te benoemen en er geen doekjes om windt. Als gezinsmanager was ik nooit bang voor weerstand, wel lette ik erop een vraag op de juiste manier te stellen. De ene persoon heeft een andere aanpak nodig dan de andere, dat moet je aanvoelen. En ik bleef altijd respectvol.

Na negen jaar gezinnen te hebben begeleid, wilde ik mijzelf graag in een nieuwe richting ontwikkelen en meer beleidsmatig bezig zijn. Het leek me interessant om mee te mogen denken over hoe Jeugdbescherming samen met andere organisaties nog meer kan bewerkstelligen als het gaat om ‘ieder kind veilig’. Ik had dat al eerder aangegeven en werd dan ook direct getipt toen er een vacature vrijkwam in het team van strategisch adviseurs. Ik reageerde en ben nu adviseur.

“Werken als gezinsmanager of als adviseur: het blijft een kwestie van oprechte interesse hebben in de ander.”

Een strategisch adviseur geeft advies ten behoeve van het beleid van onze organisatie en houdt zich daarnaast bezig met accountmanagement. Mijn toegevoegde waarde is denk ik dat ik met mijn achtergrond als gezinsmanager precies weet hoe het begeleiden van gezinnen er in de praktijk uitziet. Ik kijk hierdoor met een andere bril naar processen en beleid dan mijn directe collega’s.

“Werken als gezinsmanager of als adviseur: het blijft een kwestie van oprechte interesse hebben in de ander. Het opbouwen en onderhouden van mijn nieuwe accountportefeuille vertoont overeenkomsten met mijn werk als gezinsmanager. Het principe is hetzelfde: je bouwt aan de relatie en wilt samen dingen bereiken. Nu is dat op een meer overkoepelend niveau, maar ik blijft werken vanuit dezelfde oprechte interesse in de ander en het goed willen doen voor kinderen. Wij zijn als Jeugdbescherming onderdeel van een groter geheel en hebben andere partijen nodig, samen dóen is daarbij essentieel.

Jeugdbescherming denkt graag met je mee en staat open voor te ontwikkelen talenten. Uiteraard moet je wel zelf aangeven dat je op zoek bent naar iets anders en in welke richting je graag verder groeit. Hier moet je proactief in zijn, niet afwachten maar de juiste mensen benaderen en werk maken van je ambities.”