’De bedoeling op 10’ in de praktijk deel 2

“Een belangrijk gevolg van ‘De bedoeling op 10’ is dat je meer tijd doorbrengt met je gezinnen. Daardoor krijg je de problematiek in een gezin sneller boven tafel, kom je beter tot de kern en handel je adequater op de oorzaken van onveiligheid. Dat vind ik een groot verschil. Voorheen werkte je ad hoc en reageerde je vooral op gevolgen. Nu maak je eerst een goede analyse. Ook voelen ik en mijn teamleden nu ruimte om een collega mee te vragen naar een huisbezoek. Hierdoor krijg je een objectiever beeld en formuleer je duidelijkere gewenste resultaten samen met het gezin.

Minder gezinnen betekent dat ieders werk transparanter wordt. Samen krijg je meer zicht op hoe je zaken aanpakt, op eigen gedrag en de dynamiek in het team. Hierdoor is de verbondenheid binnen ons team gegroeid. Ik geef het nu eerder aan wanneer ik vastloop, ook omdat ik weet dat collega’s me anders verderop in het proces vragen waarom ik hun hulp niet eerder heb ingeschakeld.

“Je houdt actiever de regie. Je bent altijd up and running.”

Omdat je sneller zicht hebt op de problemen en daar consequenter naar handelt, vloeien er meer acties voort uit je werk. Je zit vaker bij gezinnen op de bank, houdt actiever regie op de veiligheid. Je bent altijd up and running.

Behalve dat ik nu meer tijd en ruimte voel in de begeleiding van mijn gezinnen, is er ook meer ruimte gekomen voor mijn eigen ontwikkeling. Inmiddels heb ik de stap gezet naar senior gezinsmanager. Een functie die ik daarvoor niet wilde, omdat ik voor mijn gevoel mijn handen al vol had. Maar het bevalt me goed, ik haal er veel voldoening uit.”

’De bedoeling op 10’ in de praktijk deel 2

“Een belangrijk gevolg van ‘De bedoeling op 10’ is dat je meer tijd doorbrengt met je gezinnen. Daardoor krijg je de problematiek in een gezin sneller boven tafel, kom je beter tot de kern en handel je adequater op de oorzaken van onveiligheid. Dat vind ik een groot verschil. Voorheen werkte je ad hoc en reageerde je vooral op gevolgen. Nu maak je eerst een goede analyse. Ook voelen ik en mijn teamleden nu ruimte om een collega mee te vragen naar een huisbezoek. Hierdoor krijg je een objectiever beeld en formuleer je duidelijkere gewenste resultaten samen met het gezin.

Minder gezinnen betekent dat ieders werk transparanter wordt. Samen krijg je meer zicht op hoe je zaken aanpakt, op eigen gedrag en de dynamiek in het team. Hierdoor is de verbondenheid binnen ons team gegroeid. Ik geef het nu eerder aan wanneer ik vastloop, ook omdat ik weet dat collega’s me anders verderop in het proces vragen waarom ik hun hulp niet eerder heb ingeschakeld.

“Je houdt actiever de regie. Je bent altijd up and running.”

Omdat je sneller zicht hebt op de problemen en daar consequenter naar handelt, vloeien er meer acties voort uit je werk. Je zit vaker bij gezinnen op de bank, houdt actiever regie op de veiligheid. Je bent altijd up and running.

Behalve dat ik nu meer tijd en ruimte voel in de begeleiding van mijn gezinnen, is er ook meer ruimte gekomen voor mijn eigen ontwikkeling. Inmiddels heb ik de stap gezet naar senior gezinsmanager. Een functie die ik daarvoor niet wilde, omdat ik voor mijn gevoel mijn handen al vol had. Maar het bevalt me goed, ik haal er veel voldoening uit.”